marjolein hillege

BLOGS

12 winter 2020

Het eerste serieuze plantseizoen is ten volle benut. Volgens plan en onvoorziene inzichten zijn deze winter zo’n duizend kleine bomen en struiken op verschillende plekken in en om de vallei geplant.

11 herfst 2019

De zadensilo in Caspe of de coöperatie in Mazaléon, de Stihl zaak, de graafmachinist en de beste paardenmest in Valderrobres hebben we deze periode allemaal ontdekt.

10 zomer 2019

Het is zinderend heet, alleen in de vroege ochtend en eind van de dag is het aangenaam en ontspannen. We hebben aan het huisje gewerkt maar vooral gekeken hoe alles zich ook in die hitte blijft ontwikkelen.

9 plannen op korte termijn

Het graven van swales, het inzaaien van een aantal terrassen en natuurlijk plant- en zaaigoed verzamelen zijn de belangrijkste plannen voor komende periode.

8 ontwerp

Steeds preciezer zie je de eenheden en bijzonderheden, grenzen en overgangen, de kleur en texturen, als je zolang geconcentreerd naar een land kan kijken. Het beeld wordt belicht door het verstrijken van de tijd. Een blog over kijken, compositie, tijd en ruimte

7 renovatie van het huis

Volgens de vader van onze aannemer Alberto is een deel van het huis ruim 500 jaar oud. Dat kan best kloppen, je kan in ieder geval verschillende uitbreidingen van het huis in de muur herkennen…

6 succesie

Syntropic Farming is de naam van de landbouw- en bosbouwtechniek die de Zwitserse Braziliaan Ernst Götsch heeft ontwikkeld. ‘Water plant je’ is één van zijn quotes: koren op onze molen…

5 ploegen

De grond onder de bomen wordt al generaties lang geploegd, eerst met paarden en sinds de jaren tachtig met de tractor…

4 waterboxen

Een Groasis waterbox is een irrigatie systeem voor één tot drie individuele zeer jonge bomen. Deze plastic box is een Nederlandse uitvinding ..

3 snoeien

Je kan op het land snoeien tot je erbij neervalt, en met redenen: voor het onderhoud en een goede oogst, om de open bodems met snoeihout/biomassa te bedekken en om de ontwikkeling van stresshormonen van de beplantingen te stimuleren waardoor ze harder gaan groeien….

   Ouder »