marjolein hillege

VISI SYSTEMATIEK

ontwikkel proces

Nu geen tijd voor de hele film? Bekijk hem hier in delen.

“Een groepje mannen uit de bouw kwam regelmatig bij elkaar, sparden met elkaar en spraken over informatiserings- problemen in de bouwsector ..”  Zo begint de film over de ontwikkeling van VISI en zo begon in 1997 de zoektocht van de VISI Kerngroep naar een flexibele en eenvoudige systematiek om de veelzijdige communicatie in bouwprocessen te verbeteren.

In opdracht van de VISI software leverancier Bakker & Spees hebben we in 2016 de managers en ingenieurs van de VISI Kerngroep en de twee DEMO professoren uitvoerig geïnterviewd. De acht heren vertellen over de onderlinge chemie en over hun bevindingen tijdens het proces.

 

een overzicht van interacties tijdens een bouwproces

 

De film geeft inzicht in het onderzoek- en ontwerpproces en de kwaliteiten van de Systematiek. Maar bovenal laat de film de toewijding van de grondleggers zien en ook het plezier waarmee aan deze ontwikkeling  is gewerkt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 31 maart in het nieuwe kantoor van Bakker & Spees aan de Amstel hebben we de  première van de film met vele gasten uit de Grond, Weg en Waterbouw uitbundig gevierd.

 

 

samen met |  Gé Spees en Niels van ’t Hoff
in opdracht van | Bakker & Spees
opgave | vastleggen geschiedenis dmv interviews
periode | april 2015 – maart 2016

zie ook = https://www.bakkerspees.nl/thema/film-over-het-ontstaan-van-visi

VISI SYSTEMATIEK